Friday, August 12, 2011

Mimpi Bersama Amoi

Tadi aku tidur dalam pukul 7 lebih pagi, aku mimpi. Lokasi kat Taman Shamelin, Cheras dekat kolej aku dulu, KPTM KL. Watak dalam mimpi tu Andy, member sekolah aku yang berbangsa cina. Watak lagi satu amoi mana entah.

Si Andy yang berkereta ni tinggalkan aku dengan amoi kat tepi jalan. Then aku cakap dengan amoi, aku gerak naik skuter aku je. Gerak ke mana pun aku tak pasti. Tapi aku cakap kat dia, nak ikut, ikut, tak nak, sudah. Gayanya macam nak ikut.

Skuter aku parking area situ je. Aku tuju ke skuter yang tak jauh dari situ, dia pulak tak gerak mana-mana. Dah start enjin skuter apa bagai, tinggal nak fetch dia je. Tiba-tiba aku terjaga sikit-sikit dari tidur.

Aku cuba pejam mata. Nak sambung balik mimpi tadi lah konon. Tapi gagal! Siap buat jalan cerita sendiri guna imaginasi lagi. Tapi gagal nak connect balik. Jilaka lah macam ni. Melepas nak naik motor dengan amoi.  =__="





Comments
11 Comments

11 comments:

syahiraaghani said...

haha. bulan puase sebb toh xboleh connect balik.

Ayeem Jemain said...

haha tu lah. rasanya sbb pose >_<

meen said...

tak leh bla siap buat jalan cerita sendiri, hahaha

Dalin said...

amboi2... miang buluh hinggap dkt ayeem ek?

atie mohamad said...

alaa~rugi nye ayeem..flash back blik la..

atie mohamad said...

alaa~rugi nye ayeem..flash back blik la..

Meen Ramsa said...

hakhak..paling xleh blah nak sambung mimpi balik! adeihhh, ayeem neyh..:)

faraheartbeat said...

mai ar dtg kptm balik . nak gk jmpe ayeem ayam kat kolej :))

Dhiya Fariza said...

the cliche part is that, everytime when someone woke up and got disconnected from a 'beautiful dream', they always try to re-connect them back like sanggup me-reka mimpi tu balik LOL!

alepridz said...

haha... to be continue kot.. japgi ko tido balik bersambung la criter tu...
hahaha

Robot | Sakti said...

ko memang suka sambung-sambung cerita macam ni.

tak baek woo..terpancut kan batal lak.

hehehe