Tuesday, August 16, 2011

Spam Link Di Komen


Siapa yang perasan, kotak komen dekat www.ayeemayam.com ada tulis "NO LINK SPAM PLEASE". Ada nampak pengurangan lah jugak. Tapi masih ada yang letak link pada komen. Hari tu Obefiend pun ada buat entry pasal link spam ni. Bukan main marah lagi dia.

Aku sebenarnya tak kisah pun. Yep, tak kisah sehingga lah aku terbaca entry Cikgu Dahlia pasal blog MariBinaBlog kena remove sebab Google kata blog tu blog spam. Blog spam sebab ramai letak link dekat komen lah. Gila lah. Tak sanggup aku blog aku kena delete.

So, harap lepas ni, takde lagi yang letak link pada komen. Benda tu bagi keuntungan kat korang, tapi mampu membunuh blog yang korang spam tu. Lepas ni kalau ada yang letak link I HAVE TO delete lah. So sorry. :(



Comments
18 Comments

18 comments:

Robot | Sakti said...

aku kena tapis jugak lah.

(muka budget komen banyak gila)

hahaha

Farhan Hanif said...

letak link yang unclickable xpe klu aku xsilap...google x bagi yang tulisan biru tu

Ayeem Jemain said...

@robot haha byk tak byk, kena tapis gak

@farhan benda tu yang aku tak pasti tu. elok dua2 jangan. haha. kalau pasti takpe lah

TuJuH BeLaS said...

mencegah lebih baik dari mengubati.. kang xdak ubat lagi susah.. terus 'pergi' dgn amannya.. hahaha..

Setakat ni xdak lagi (sebab x byk org komen).. hihi

Mat Sagu said...

gilatrafik.blogspot.com
bloggerduit.blogspot.com
segmentrafik1jutasehari.blogspot.com


marilah klik marilah klik

Dalin said...

tu la.. mmg nak kena hati2.. lau tak hilang lah blog ayeemm.. huhu.. sobss.. sobs..

Aujinz said...

Ooooooo.. baru aku tahu..

Lissa said...

ade kata bende ni salah faham. taktau la mana betol^^

an nyek said...

mmg bahaya pon yam...dlu ak pon dah kene sekali...pdn muka

mr_right said...

mr right baru tahu, huu

http://hafizilmi.blogspot.com/2011/08/please-proud-to-be-blogger.html

Ayeem Jemain said...

cam cilabai mr right ni haha

anah nik mahmood said...

blog abg ben menten je even komen spam bersepah2

Ayeem Jemain said...

anah blog dia pernah kena remove lah haha

Yuyu said...

blog abam ben pon penah kene remove?betul ke ayeemmm?aloorrrr....

hihik

Ayeem Jemain said...

haha yelah. cikepal sendiri yg ckp. blog cikepal pon penah kena remove

el-janna said...

nge.. baru tahu.. ok pasni nak delete je sape wat spam link-.-"

alepridz said...

alamak yeke?

serius aku tak tau pasal ni... sorry ayeem kalau aku ter ter sepam...

(^___^)V

ZiErWa zAiNaL said...

alamk bru thu lepas dah buat..huhu.. lpas ni x nk buat dah...