Thursday, September 8, 2011

3 Drummer Malaysia Kegemaran

Arthur Kam
Arthur Kam ni baru umur 20 tahun. Dulu dia pernah menang Undiscovered Drummer Competition 2008, kelas dunia punya competition tu. Tapi skills dia memang ternganga lah kalau tengok. Dia jugak pernah main drum untuk band Royale FT Force, band pengiring Faizal Tahir. Band yang main dalam mana-mana show Faizal Tahir. Tapi sekarang dia dah keluar dari band tu, sebab dia sekarang sambung study kat Berklee College of Music, USA.

Jenk/Azim
Asalnya Jenk naik dengan Modread. Modread ni band yang menang competition Hot FM Twisties Bingit 2008. Aku memang minat gila Modread sebab lagu diorang memang power, guitar solo pun power, dalam lagu siap boleh selit drum solo lagi. Tapi sekarang Jenk dah tak main dengan Modread lagi dah. Dia dah main untuk band Royale FT Force, band Faizal Tahir tu pulak. Jenk punya skills memang kick ass jugak lah. AG Coco pun kata rasa nak buh penampaq tengok skills dia. Haha
Klik untuk tonton drum solo Jenk.

Ainol Eqraf
Ainol ni memang dah lama jugak dalam industri muzik Malaysia ni. Band pertamanya Kristal, tahun 1999 tu woi. Dalam filem Getaran lakonan Awie, Fiza Elite, Kristal tu pun Ainol ni ada. Aku rasa dia ahli Kristal yang paling banyak bersuara dalam filem tu. Kahkah. Tapi time 2002, Ainol keluar dari Kristal, then main dengan band Deja VooDoo Spells. Sekarang, Ainol aktif dengan band Modread, ganti Azim/Jenk. Band lain tak tahu apa cerita.


Badan aku naik time puasa sebab alat senaman dalam bilik aku ni terbiar
P/S: Malaysia ni ramai lagi otai drummer yang hebat, tapi aku prefer yang muda.



Comments
11 Comments

11 comments:

Cik Ira said...

ayeem nak jadi cam diorang ke ? :D

nur choki choki said...

yg 1st hensem! haha

Roti Telur said...

hensem la ainol tu..wakaka..made in Malaysia!! :D

adrinaqamarina said...

arthur kam tu aku kenal~ suke tengok dye~


geng modread tu pon aku kenal cuma tak tahu nama dye azim~ :D ada lagi satu band yang sekali dengan modread tu, aku tak ingat apa nama dye, tu pon best jugak. time modread menang dulu, puas betul rasa hati. aku undi jugak kot untuk diorang~ theheh.

A|A said...

yg awesome ni doe.. aku prefer ni..
http://www.youtube.com/watch?v=6DVbt5W-DNc

alepridz said...

aku rindu THE REV....

drummer otai Avange Sevenfold (AX7)

dia dah meninggal dunia pada 2009...

tapi beliau bukan drummer msia...

:)

zieyRa suLLey© said...

Ayeem main sampai peringkat ape

aiko farahshahida said...

dum dum tak!

Anonymous said...

Kalau drummer perempuan takde ke ?

YOUsoF said...

THANX Yeem infonya..

Aku tau pasal Azim je. Oh Ainol pernah main tuk DVS rupanya.. Serius aku jakun.. Ingatkan mamat tu dah senyap terus..

Dalin said...

Pergghh!!!!! hensemnya Arthur Kam tu.. comel.. suwit.. hensem.. nak kena google ni..