Tuesday, September 13, 2011

Kemaluan Ditambah Kekelamkabutan di UiTM

Hari kedua, aku cadang taknak pergi kelas. Sebab kata senior-senior (member blog) seminggu kelas takyah pergi pun takpe. Tiba-tiba pukul 1 petang tadi Ninie (course Intelligent System) post kat wall Facebook aku tanya tak pergi kuliah ke, sebab tadi pagi ada kuliah, gabung dengan course dia. Aku dah kelam kabut dah. Next kelas aku pukul 2.10 petang.

Aku sampai kuliah awal, pukul 2.00 petang. At last, jumpa jugak member-member sama course CS230. Time tengah kuliah berjalan tu, borak-borak lah. Diorang tanya aku, aku ni budak Diploma ke, aku jawab ya. Pastu diorang tanya kenapa tak masuk part 3 terus. Aku jawab aku pun dah blur. Sumpah blur sebab aku tak pergi taklimat semalam.

Lepas kelas pertama, aku pergi pejabat apa entah tanya apa yang patut. Rupanya, aku patut masuk CS230 part/semester 3 sebab aku lepasan Diploma. Gembira jugak aku, sebab 2 tahun je kan. Time tu pukul 2 lebih, next class pukul 4. Lepas refer jadual waktu yang baru, aku cari Dewan Kuliah 1. Darnit, berpusing-pusing aku! Tanya orang fakulti sendiri pun tunjuk arah yang salah.

Tengah duk jalan-jalan cari DK1 tu, ternampak seorang perempuan ni. Aku tengok tangan dia, dia macam air-write (tulis atas angin guna jari telunjuk) bentuk "AA", sambil mulut dia sebut "Ayeem Ayam?" tapi tak keluar suara. Ahh, ni reader aku lah kot. Aku pun approach dia lah kang kena cop sombong. Aku tanya "Siapa eh?". Dia buat muka blur sambil tanya balik "Siapa apa?". Dalam hati aku, arghh! Lepas tu aku tebalkan muka tanya dia lagi "Cakap dengan orang kat belakang eh?". Lepas tu dia jawab ya. FFFFUUUUUUUUUUUUU! Aku rasa-rasa kawan dia (belakang aku) bagi isyarat kat dia yang aku ni Ayeem Ayam, tu yang dia respon balik tu. Siapa tadi?? Baik ngaku! Ke aku yang perasan? Hahaha

Lepas tu, aku pun masuk lah DK1, jumpa lah budak-budak CS2303A (part 3). Jumpa lah geng-geng aku, tapi diorang senior kat situ. Aku seorang je kot laki yang baru masuk. Tapi hari ni memang ramai betul lah jumpa awek lawa-lawa. Betul lah orang kata UiTM Shah Alam pusat awek comel berkumpul. Tapi tadi aku tetap fokus. Fokus, fokus!

P/S: Kesimpulannya, jangan tak pergi taklimat wahai pelajar baru sekalian.



Comments
29 Comments

29 comments:

Mr.Baiz said...

hahaha..lawak la ko ni ayeem..

Alya EsprĂ©zzo™ said...

wakakakakakakakak FUUUUUUUUUU...tapi untunglaa ada jugak org kenal, kan abg AYAM pemess..hahahahhaa :P

Ayeem Jemain said...

alya entah betul entah tak dia kenal. rasa2 je. perasaan aka perasan je kot. kah3.

AkU bUdAk pRoGrAmMiNg!! said...

aku dah upah budak2 fakuli kita...suruh dorg pangil2 ko...wakakakka...
padan muka...haha...

Eyka said...

gua laa teww~ kakakaka :P

untgg laa ade taktik bru nak ngort awekk...haha:P

Akim Iqbal said...

hahahahahahahahhahahahahaahhahahahahahahahhahahhahahahahahahahahhahahaha

Ninie said...

terima kasih daun keladi, mention my blog kat sini. ehehe..~ so conclusion nye jgn skip taklimat! nasib baik ade i ingatkan u. lalala :B

Sufisky Lass said...

Bang ayeem kan retisssssssssss , ramai org kenal , senang le , wuwuwu :'DD

eton said...

x leh bla kan pasal awek tu.. tol ke fokus.. ke jeling2 mata.. hehehe

Nyamuk Terbang said...

perasan pulak
kena bkn kau
hoho
btw apasal tjuk mcm erkk =.='

laskar pelangi said...

phewitttt AA femes amoss daa..

MinahSpekMerah said...

hahahahaha!!!!sumpah lawak.haha.

Shahbri said...

fames la abg ayemm...

Cik Shafeeqah said...

retisssss!

DaYaH JeLitA said...

bila kita nak berjumpa eak? hihik

aiko farahshahida said...

AA. comel!

Silantra said...

sama weh, aku pun baru masuk degree dari diploma.. tp bab awek comel brkumpul tu, xdak pon?? ke aku yg rabun? meh tunjuk sat kt mana depa duduk. haha

Namee Roslan said...

whahaha, ayeem pemes. nnti namee dah register pun nk cari ayeem gak. keh keh. mintak sign! skip taklimat takpe, tp jgn lupa tanya kawan!

anies_5566 said...

aik...sp yg kata uitm s.alam pusat awek comey himpun? waahh..tetiba rasa bangga coz penah once upon a time being there...hak3..

_aLiaHwaFa_ said...

glemer dah AA teros. hahah XD

♥ julie zulkilee ♥™ said...

HAHA. dah jadi produk uitm dah ayeem! welcome to da club!

esul said...

haha, camnii la jd apobilo blogger femes msuk u baru! hak3

Penyu said...

FUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU. perasan kau ayeem. haha

wannurfazrini said...

waduhhhh, mmg ramai kan kenal ayam? siapa x kenal ? sedap dimakan =P

pepol said...

situ mmg pot pon,hahaha

AKMA said...

pergi je klas even 1st week. lecturers sini ada yg semangat je nak start kuliah awal. lagi2 kalu nak susun cuti drg hujung tahun nie.. dah siap bincang kelas ganti kut

Teha Nur Fateha said...

hehe..klaka..tp ayeem berani jgk tegur awek tu.mst awek tu bgga ayeem dtg tgr die.hahaha..

btl2 namee, skip taklimat takpe tp tnyla kawan lps tu.biaanya kalo dr diploma mmg masuk part 3 terus.bergantung pd sbjk yg tinggal lps pengecualian kredit.hehe..

Nour Eyza said...

pusat pengumpulan awek2 comel eh? hahaha.. lawak.. drpd KPTM blh buat pengecualian kredit sbb apa yg bljr dulu sama mcm skrg.. kurang sikit la beban..drop subjek yg dh ambik..klu x bazir je bljr lagi..

amy syahirah said...

ayeem gatal