Thursday, October 6, 2011

Dunia Blog Melayu yang Kecil

Tadi ada seseorang bernama maira komen kat entry Program Pemantapan Wawasan, Santapan Mataku. Tengok link profile, mango_myra.blogspot.com. Damn, blog not found. Tapi aku faham lah dengan typo ni kan. Aku teka '_' tu sebenarnya '-'. So, jadilah mango-myra.blogspot.com. Haha dapat pun.

Bila tengok gambar kat sidebar ni macam biasa nampak. Bila baca About Me dekat sidebar, wah student UiTM Shah Alam. Godek entry sikit, terjumpa entry Penat Lelah Selama 3 Bulan. Darnit, henfon Samsung Galaxy S! Touchscreen! Pink color!

Sekilas baca laju-laju entri dulu-dulu, nampak pulak entri The Best Roadtrip. Aku nampak beg coklat. Masihkah korang ingat akan perempuan berhenfon pink touchscreen, berbag coklat, course CS229 yang aku dok wusha sepanjang program tu? Aku ada ceritakan dalam entry Program Pemantapan Wawasan, Santapan Mataku. Aku rasa, dia lah perempuan tu. Dia pulak dah baca and komen entry tu. Pergh! Suatu pengantoian yang cukup besar.

Lepas tu aku add facebook dia dan borak-borak. Dia tahu blog aku thru member kelas dia rupanya, dan memang sah dia lah perempuan yang aku usha kat program tu. Sekarang, aku dah malu. Kesimpulannya, dunia blog Melayu ni kecik je dan jangan memalukan diwi syendiwi dengan menulis secara detail siapa yang kau usha, di dalam blog. Sekian, terima kasih.



Comments
24 Comments

24 comments:

Budak Chomot said...

HAHAHA kantoi! :D

FizaFizz said...

kah3!! kalakar la dak ayem nihh! haha..padan mukaaa~ :P

Ateynmohd said...

hahahah . lawak2 . :P

Fina Fento said...

ahahaha
ahah
ahahhaha
hahaha
hahaha
haaa...kannn..

iMah said...

kantooOoOi sudah...

Affan said...

kah3
padan muka, dan2 je die blogger gak

Akim Iqbal said...

Gua jeles, sekian

IQ = Iez Qis said...

tu la namanya kalau da jodoh tak ke mana!! terbaek la ayeem~ happy for you~ ahaks~

CikBulat said...

hahaha. darnit, ko kantoi !

alepridz said...

pergh comei tu... haha... lek ayeem lek... be cool... be cool k... haha

peep said...

haha ayeem kantoi busuk

ღ p!nk veLvet ღ said...

hahaha~ mmg malu kalau kantoi camtu :P

DylaOuhLalaa said...

haha. untung la dah kantoi ayeem ;)

aque said...

kantoi yg sweet je... hahhahaha

nurhumairah said...

haahahahahahha.kebetulan sungguh :D

Syat0za Zai said...

peh! kantoi best tu! lawa jugak orang yg ko usha tu eh ayeem...jodoh3!! AHAHA

hana said...

buat entry yang memalukan diwi syendiwi lagi sekali ni nak bagi hint kat dia ke apaa? HAHA.

Teha Nur Fateha said...

haha..mmg jodoh la tu..sweet r cite ko nih! haha

Ujang9897 said...

owh ada nafsu gak rupanya

Pusat Sukan, UTeM said...

hahah kantoi !

aiko farahshahida said...

HAHA! tahniah.. :)

err, tak leh ar nk details2 lps ni..

aiko farahshahida said...

HAHA! tahniah.. :)

err, tak leh ar nk details2 lps ni..

CikTomyam said...

kantoii!!!

! AzzaAzman @ Chempaka Sari ! said...

Fewiittt.....