Tuesday, November 15, 2011

Gambar Kelas Tadika

CTRL + Click untuk gambaran lebih jelas.
Dulu aku bertadika di Tadika dekat dengan Istana Klang, dekat jugak dengan satu masjid besar kat Kampung Jawa Klang. Masa tadika dulu ada perempuan, tapi masa bergambar asing-asing. So yang ada arrow dekat dalam gambar ni semua orang penting yang perlu korang kenal siapa.

Arrow MERAH: Aku lah. Hehe. Botak time ni. Tinggal tak bertakuk je kepala.

Arrow HIJAU: Bob (aku tak ingat nama betul dia, main letak je) lah yang ajak aku pergi beli nasi lemak dalam entry Memori : Nasi Lemak tu. Dia memang hari-hari pakai cap.

Arrow KUNING: Guru besar tadika tu. Dia jugak lah yang rotan aku sebab beli nasi lemak dekat luar tu (dalam entri Memori : Nasi Lemak).

Arrow PINK: Boboy, budak yang menangis sebab aku sliding ke arah dia dalam entry Memori : Sakiti Rakan tu. Haha.

Arrow BIRU: Botak (nama pun tibai sebab tak ingat nama) ni budak yang aku sepak celah kangkangnya sampai menangis tu (dalam entri Memori: Sakiti Rakan). Aku harap kau okay-okay saja botak. Kalau mandul, jangan cari aku.

P/S: Sumpah rindu zaman tadika. Zaman degree? Cam haram nak botak kepala aku!



Comments
12 Comments

12 comments:

eton said...

dulu time kecik meti terfikir nak jadi cepat besar.. seronok katanya.. bila dah besar rasa nak jadi budak2 la pulak lagi aman la katakan... huhuhu

Farah Hanis said...

Pergh. Yang Bob tu macam gangster je. Abang Long eh?! Hahaha! :D

MyzaAli said...

memula terus ingat bob tu ayeem. haha.. bob mcm bonzer kot. haha..

kecik2 kene rotan. padan muke! hehe

Syat0za Zai said...

baik je tgk ko ayeem..aahaha :D yg pakai cap tu mmg nmpk lah gaya gangster dia..haha :D

♥CIK SHA♥ said...

apesal ko kecik cenonet sangat weh?ahahaha..

cici tembikai said...

atoto semua comel . betul lah , rindu sangat masa tadika. masa uni ni dah tak seperti yang diharapkan -.-

Akim Iqbal said...

pendek doh

IQ = Iez Qis said...

cool der ad gmbr bebudak, zman aku lgsg xde, abah aku cakap, masa aku tadika, kamera selalu rosak...so, xde kenangan aku mase tadika, siyes sedeyh

chiah_ismile said...

igt bob 2 la ayeem..ganas tol perwatakan bob..ahahaha

✿ pink velvet ✿ said...

keciknyer ayeem mase tadika ... yg lain nmpak besar2 jugaq, x makan ayam lagi kot time 2 erk? hehehe~~

safwan seth said...

gambar tadika aku? mana tah aku letak. haha. epic

YOUsoF said...

Sekali pandang aku ingat budak hari² pakai cap tu adalah engkau.. ;D


Memori tadika memang best lah!!