Thursday, January 5, 2012

Bertih Jagung Diraja


2 atau 3 minggu lepas, abang aku dapat tiket free untuk Mission Impossible 4 IMAX, Sunway Pyramid. Bukan je tiket free, air free, popcorn free setiap seorang. Abang aku dapat free sebab abang aku kerja kat company architecture yang buat pelan apa bagai untuk pawagam TGV di seluruh negara. Memang seronok lah semua free, cerita pulak best gila (4.9/5 star aku bagi), IMAX pulak lagi.

Lepas filem tamat, dapat pulak produk baru TGV, Popcorn Royale. Dapat 2 bucket/tin. Bila rasa popcorn tu, humangaih stim semacam. Serious sedap nak mampos. 2 tin tu habis tak sampai 24 jam kot. Texture dia lain sikit daripada popcorn biasa. Caramel pun banyak, betul-betul selaput popcorn tu. Rasa caramel tu lah yang jadi hero sebenarnya. Memang lain lah rasa caramel tu, macam ada rasa coklat sikit apa entah.


Masa tu harga memang tak tahu berapa, sebab dapat free kan. So, semalam abang aku bawak lagi 2 tin. Kali ni bukan free lah, dia beli. Mahal jugak lah benda alah ni rupanya. 1 tin RM29, 2 tin RM50. So, di sini aku menyeru kepada semua supaya beli dan rasa lah sendiri keenakan TGV Popcorn Royale ni. Tengok, stim tak stim.

P/S: Kredit photo untuk amoi kawaii, Nicole.



Comments
7 Comments

7 comments:

✿ pink velvet ✿ said...

mak aii~ mahal gile popcorn ... tp sedap kire berbaloi lah kan

eton said...

bapak mahal... baik mkn jagung je la... hahaha

shawn razaleigh said...

stim beb.

aque said...

hui.... mahalnye... tapi tgok popcorn.. serius mmg mengiurkan huhuhuhuu

Cik Eka said...

tak penah ghaso laie bendo alah ni....

mahai naaaa

Dhiya Fariza said...

tak sabar nak balik malaysia

Anonymous said...

ce try garret popcorn kt klcc ade jual..lagi sdp!