Friday, November 4, 2011

Rekemended iPad Apps

iPad 2 aku masih belum jailbreak, tengah tunggu jailbreak iOS5 je ni. So, terpaksa lah guna free apps je buat masa ni. Kalau free apps ni susah nak cari yang best, so ni aku nak rekemen korang apps yang aku suka.


RECKLESS GETAWAY - Game konon-konon korang perompak. Korang kena langgar semua benda yang boleh dilanggar, kutip apa yang boleh dikutip untuk dapat score banyak. Memang syok lah buat kacau bilau kat jalan raya.


SPRINKLE - Game ni ala Angry Birds jugak, game fizik. Game ni pointnya kena padam api yang menyala tu je. Lagi sikit air digunakan, lagi banyak lah score korang. 


ASPHALT 6: ADRENALINE - Game kereta tak perlu lah aku nak explain lebih-lebih. Semua game racing sama je motifnya. Tapi game ni memang best. Grafik pun lawa, tu yang sampai 900MB+ size dia tu.


BROTHER IN ARMS 2 : GLOBAL FRONT - Game ni grafik dia boleh tahan je, tapi yang lain macamnya ialah game ni gunakan teknologi gyroscope. Memang rare! Kalau nak main, takleh baring, takleh duduk, payah! Kena berdiri, pusing badan korang, baru lah first person dalam game tu akan pusing. Kalau main hari-hari insyaallah kurus. Tapi korang jangan lah nak feel sangat kalau main sampaikan kalau ada letupan korang pun nak tercampak.


ROCK DRUM KIT - Kalau muzik app untuk iPad memang Garage Band lah yang famous, tapi berbayar. Kalau free (untuk app drum), aku suka Climb2b.com punya apps. Rock kit ni untuk main lagu rock, kalau lagu pop, ada kit khas, Pop Drum Kit. Both apps ni memang tak realistik sebab tak detect tekanan jari kita, (kalau ketuk kuat ke, slow ke, sama je tonenya) tapi tetap best. Kalau nak kit yang detect tone, boleh guna Ratatap Kematian Drum, tapi aku benci placement kit dia.

P/S: Kalau ada app best, rekemen lah kawan! 3 top apps kat atas ni FREE FOR A LIMITED TIME, masa aku download dulu FREE, sekarang tak pasti.



Comments
4 Comments

4 comments:

saya said...

bird town.best kottt

Ayeem Jemain said...

bird town? google takde pun. tp kalau game tu cam game fb, tak minat. salu main setengah jalan je. haha

✿ pink velvet ✿ said...

tade ipad *sentap*

Masz Mukhtar said...

Ahh. Kebanyakkan game yg dipromote semua kena bayar. =_='