Sunday, September 18, 2011

Program Pemantapan Wawasan, Santapan Mataku

Sabtu 8 pagi sampai Ahad 5 petang. Agak lama lah kan program ni. Venue kat Intec UiTM Seksyen 17, Shah Alam. Program ni untuk pelajar baru je. Ada qiamulail, ada ceramah. Penceramah yang betul-betul best ada dua orang. Seorang tu ustaz apa entah, memang lawak. Asyik kondem perempuan je, sama lah macam aku. Kahkah!

Lagi seorang yang best tu, pegawai Non-Resident, dia handle pelajar-pelajar luar kolej. Macam-macam cerita ada, memang syok! Pasal eksiden, samun, khalwat, macam-macam lah. Penceramah tu agak nakal pulak tu. Antara ayat yang over lucah yang aku ingat, "Kamu nak, kamu kahwin lah dulu. Nanti dah kahwin, nak romen ke, tumbuk lada ke, apa ke, lantak kamu lah." Bantai gelak semua. Ayat romen tu, okay lagi, dah banyak kali sebut sebelum tu. Tapi tumbuk lada tu memang agak over, sama pulak otak dia dengan otak aku. Haha.

Penceramah lain pulak, ada selit-selitkan politik sikit. Aiseyman. Menyampah pulak aku. Tapi apa-apa hal pun, program ni memang agak syok. Macam-macam cerita, pengetahuan yang aku dapat. Paling best dapat cuci mata lah. Tapi aku tak tahu kenapa aku asyik pandang seorang budak perempuan CS229, getah handphone kaler pink, handphone touchscreen, beg kaler coklat. Oh shit! Focus ayeem, focus!



Comments
32 Comments

32 comments:

Izat Tarmizi said...

bnyk nie jer?where's the drill?pic plzzz

fairuz said...

cinta pandang pertame letteww

Ayeem Jemain said...

izat ko igt aku suka begambor ke cam pompan? haha

Tasha said...

kalau bdk tu bace blog ko,kan bgs...hehe


p/s : ape benda tumbuk lada?

♥NuR SyAFiQah♥ said...

kalo ceramah kt uitm mmg xlarik dari politik..

erk..tumbuk lada??

Ayeem Jemain said...

haha tumbuk lada taktau? mmg inesen. bagus! haha

mate saya bulat said...

oyy. sape seyh ?? dah lah ko punye fasi yang buat PPW ni, housemate aq. haa. baek cakap sapa. sebelom kantoiii. haha. bydway, korang punye PPW sangat tak best kan. kitorang dulu tak payah tido kat intec pun. HAHAHAH

Ayeem Jemain said...

sape? dak pompan tu ke? haha aku tak tahu. tp dia student baru jugak lah. nk tegur malu. :p

Akim Iqbal said...

LOLOLOLOL

DylaOuhLalaa said...

perghh ayeem dah bertemu jodoh. agagagagaga ;p

miss maurer said...

jgn usik junior saya wahai ayeem ~ be focus! hehe so welcome to fskm keh

DaYaH JeLitA said...

hahaha aku pon haritu ada taklimat daripada pegawai n.r tu..orang yang sama ape..tak silap aku nama dia arifin kot...memang kelakar gile sebut romen banyak kali giler....aku asalnya niat nak tidur terus tak jadi sebab klakar giler..hahaha

Ayeem Jemain said...

maurer baiklah akak senior hehe

dayah haha betul lah dia tu. mmg lawak sial. gelak kaw2 sumorang

Cik Miera said...

erk.. aku la dak pompan tu.. hahahaha *kidding*

ked said...

aku pon dah penah kne gi PPW ni senin mggu lps..the best part, kamal effendi bg talk kot..trbaekk!!

Teha Nur Fateha said...

bkn nk jd inesen tp mmg x phm la.tumbuk lada??

mesti pmpn tu comel kn.. *wink*

ANISA said...

owh ada ek time ppw ari tu?? tak tahu pun...awat tak perkenal kan diri

HafizRahman.com said...

housemate aku pun kena g jugak...kesian fac korang...1st week dah ada event..haha

cik qiqilala said...

ehh, mcm kite je tuhhhh, alamakkkk. opssss. HAHAHA

cik qiqilala said...

ehh, mcm kite je tuhhhh, alamakkkk. opssss. HAHAHA

Ayeem Jemain said...

Cik qiqilala haha nmpknya cam bukan xD

maira said...

oh student uitm jugak ye :)

Ayeem Jemain said...

yep. eh, cam kenal D:

maira said...

course apa ye?

Ayeem Jemain said...

maira cs230, part1. pernah masuk cs230 part 3. rasa cam pernah nmpk u kat kelas linear algebra. n rasanya u kot pompuan berhenfon pink, berbag coklat tu? D:

maira said...

hahaa,maybe la,mungkin sama class,hahah. err,tak tahu nak kata betul ke tak,tp mmg pakai fon pink touch screen ,n bag colour coklat.haha.mungkin kebetulan je kot :)

Ayeem Jemain said...

haha bkn kebetulan lah. mmg sah, konfom! ni yg nk malu ni haha

maira said...

hahahahahahaha.kebetulannya! :D
dah malu jugak ni.haha

Powpah said...

haha kantoi dah.

IQ = Iez Qis said...

yeaahhh!! congrate ayeem! haha, bila nak makan nasi minyak? haha!

! AzzaAzman @ Chempaka Sari ! said...

Fewiitt... awek cun awek cun. Myra tu comel Ayem.. jgn lepaskan.. CINTA MAYA>>>> HUH!

nur farhana saad said...

kau budak FSKM gak ke? Laaaaaa