Thursday, August 4, 2011

Rezeki Ramadhan Rayuan Diterima


"ALHAMDULILLAH". Ayat pertama yang terpacul dari mulut aku. Rezeki Ramadhan namanya. Dulu masa keputusan UPU keluar, dukacitanya aku tak dapat mana-mana course yang aku apply. Aku apply UKM, UPM dengan UiTM time tu. Lepas tu aku buat rayuan lah.

Hari tu orang besar UiTM, aku lupa siapa nama and apa pangkat dia, ada cakap, tempat kuliah banyak kekosongan, tapi kolej tu yang jadi masalah. So, aku agak yakin aku boleh dapat sebab aku memang tak perlukan kolej sebab perjalanan dari rumah aku ke UiTM 15 minit je macam tu.

Untuk yuran tu, kalau betul kerajaan tanggung, Alhamdulillah. Aku pun tak pasti lah yang kerajaan tanggung tu, semua pelajar atau yang terpilih je. Kalau yang terpilih, memang aku bertuah lah. Sebab, untuk diploma aku yang kosnya RM36,635.00 tu pun MARA convert jadi biasiswa terus. Terima kasih Allah, terima kasih MARA.

Kepada senior-senior UiTM tak kisah lah course Computer Science ke apa ke, bimbinglah saya yang kecil, junior dan comel ni ya? Kahkahkah.



Comments
74 Comments

74 comments:

~min~ said...

oyeah.,,.,tahniah2,.,.kita sama fakulti walaupun x sama kampus,,haha

GR said...

jumpa di uitm shah alam :D

miz sukakannya said...
This comment has been removed by the author.
cik rama-rama said...

wahhh..tahniah ayeemm...fakulti sains com dan matemtik, mmg byk bljr mtemtik lar nt... kalo sy prefer lgi amerk fakulti sains com dan teknologi mklumt, subjk mtmtk kureng ckit..haha..

mtmtk lemah ckit = ="

rara aziz said...

haha. baru la aku dpt bace entry ko yg sejuk hati sket bila baceee...:)

congrats bro:) Alhamdulillah, tumpang happy :)

Lissa said...

mmg kerajaan tanggung amaunt yang tu.welcome to uitm. tetbi jek^^
btw, congrate

Hamli said...

Kemudahan Kolej Kediaman: TIDAK DISEDIAKN. SILA URURSKAN SENDIRI.

Haha, kejam bunyinye.. x payah letak 'Sila uruskan sendiri' pun dah ok, huhu

tiqaa said...

alhamdulillah. congrats!
lepas nih boleh pergi dating. bhahaha. *bajet macam fac kite sebelah2. padahal jauhhhh.

the name is Nisha said...

amount yang kerajaan tanggung tu memang semua takyah bayar ayeem, btw, congrats :) syukur alhamdulillah :D

NurAfizahMazlan said...

Tahniah ayeem. ;)

Ayeem Jemain said...

@min haha really? cool.

@gr hehe insyaallah. jumpe tu tegur2 lah ye. ;D

@miz haha rezeki ramadhan

@rama2 huhu yeke? taktau lak. nsb baik minat math haha

@rara haha sblm ni panas hati je ke?

@lissa oh yeke? malu jap haha

@hamli haha seb baik aku tak kisah. kalu tak, sentap mak nakkk

@tiqaa haha lepak pakli pon bolehhh

@nisha hehe alhamdulillah lah.

@afizah thanks a lot!

luvpinkja said...

congratoooo ~

Syahir Ramli said...

ayeem, ko jd junior member ak la nnt....aku sme fkulti gak tp kampus lain...ak cs231....

ParkAir said...

tahniah, belajar rajin2. ramai la awek ko nnt.

hidayah sapidih said...

congrats..uitm dihati ku :)

aisyah thaqif said...

alhamdulillah :)
tahniah !

Tasha said...

murah rezeki ayeem, congratz...

Aeiyn BlackdiamOnd said...

Tahniah ye cik ayeem.:)

mielovate said...

tahniah ayeem.. kan da ckp ritu.. jgn cepat ptus asa.. :)

anis aneesa said...

yeaa...ayeem..kite same kos wlaupun tmpat blaja x same..sy dpt kt ump..^^

Husna said...

congrats! selamat menjadi student..

The Sharkox said...

ni dia calon anugerah ibrahim ali..

..ika itu aku.. said...

tahniah abg ayeem :)

eton said...

tahniah ayem... nanti jangan lupa update blog lak.. :)

mate saya bulat said...

tahniah ayeem. nampaknye satu fakulti lah kite kaaan nnty. tapi MSB amek sains matematik. see u there oke ! takyah nak sombong sangat lah kan. tegur tegur lah weh !

♥CIK SHA♥ said...

pehhh..ko ni mesti otak geliga kan?dip punye kos pengajian pun MARA convert jd biasiswa..hebat la!


btw, tahniah weh dpt smbg ijazah..semoga terus sukses..^_^

MinahSpekMerah said...

wah2.tahniah2.walaupun fakulti tak sama,tapi kampus sama.haha.fakulti sebelah je pon.

nnt kalau tetibe ade awek tegur mintak otograf ke,jgn buat sombong,mne tau awek 2 aku ke.wakakaka.

Gudluck menjadi pelajar uitm.

farhan said...

tahniah2....

Fatin Syahira said...

wah congrate dow! bukan calang-calang ayam boleh masuk u hehe gurau je bro =D nway congrate lagi sekalik!

me | is | aku said...

tahniah2. x sama kos tak sama fakulti tapi saje je nak bajet mcm senior. boleh? hehehe

miz rara v(",) said...

wah... thniah adik jr.. =P

gadis melayu said...

tahniah ayeem..^_^

Eiza Kamarul said...

ayeem, walaupun dia cakap kolej kediaman tidak disediakan, tapi untuk first sem student as in newcomers, selalunya masa hari pendaftaran tu dia akan bagi you bilik juga. and usually siapa yang apply untuk stay dalam kolej akan dapat. tapi kalau nak duduk luar pun feel free. =)

anyway, Welcome to UiTM! ^_^

eh, you register on the 6th or 11th?


Eiza Kamarul

Teha Nur Fateha said...

congrats ayeem!

selamat menjadi warga uitm.

uitm di hatiku! :D

ABU said...

uitm yuran dia mmg murah..yg dlm slip tu..yg tu jak la ko bayar.. keh keh..

fac ko dkt dgn fac kejururawatan.. bestla turun naik bukit uitm tuh hahaha

uitm di hatiku..

Shahbri said...

tahniah la weyyy.. bile nak berfoya foya... haha gurau jer..

Cik Fada said...

Selamat menjadi warga uitm...UITM di hatiku..we love abg sahol..ehhhh???hihihihi...

Mohammed Faizal said...

huhu....tahniah, lepas ni burung boleh geng dgn ayam..sebab same u

sofeafaudzi.photography said...

tahniah ayeem. all the best :)

ked said...

err,,sile uruskan sendiri? ko edit eh?hahaha..jumpe di sane!!welcome to uitm..

Rasmuna Mun said...

congrats...

teciq said...

muhammad zaim bin jemain.....

tahniah ^^

fida said...

tahniah2. :)

rezeki.. :D

fuhh ramai btol yg dpt uitm shah alam.

haishh. fida je tercampak jaohh~ puncak pulak. :(

:D

Anonymous said...

wah kita sm u..tapi aku amik grafik...slmt dtg adik junior....slmt menyertai geng bukit nek trun nek trun....

Namee Roslan said...

tahniahhh! :D nanti kita jumpaaa..hahahah

Goblogz said...

tahniah!

Aren Alin said...

tahniah ayeem..jumpa anda di menara gading..hehe..ckp mcm sama u je..congrats again!

kura said...

tahiah la ayeem! degree wooo..

cik ziqa said...

baru jek dpt online ni..alhamdulillah...congrats yaa dpt further study lagi...

gudluck yee :)

milo said...

wahhh, congrats junior! ekekeke :P

Anonymous said...

@fida
Msti ko junior aku neh
Tp puncak alam kampus uitm tercanggih dan building design dia termoden
Dewan kuliah mewah gila
Kalau anak org miskin mst suke duk puncak alam tu sbb mewah sgt

Ayeem Jemain said...

hehe thanks semua utk kata2 semangat tu. cehh. hehe

@namee wahhh bakal warga uitm gak? cool! master la ye?

HafizRahman.com said...

huiyyooo...kita sama la weh...tp kos lain...mmg dftr 9hb ka?aku nyer surat tawaran xde plak menda tu..

YaNa said...

congrates abg ayeem...

Kumiko said...

wah3...course 230 jadi pilihan. ingat 226. papepun, tahniah!! slmt mnjadi warga FSKM!

nana riduwan said...

selamat dtg ke uitm. :)
tahun depan insyaALLAH nana ke sana dalam fakulti yang sama.. :)

DaYaH JeLitA said...

yayyyy uitm shah alam!!! nanti kontek taw nak dating sekali...ahahahaha~

Ayeem Jemain said...

@semua thanks hehe

@dayah haha aku takut la dating ngan bini orang haha

♥NuR SyAFiQah♥ said...

mesti bdk pandai kn sbb mara dah convert jd biasiswa..hehe

ekceli kalo uitm mmg yuran murah..sbb kerajaan bg subsidi lebih kt uitm..hehe

sy junior awk ;)

esul said...

wahhhh! biso lah ayeeeem ^_^

Robot | Sakti said...

tahniah bro.

semoga berjaya mengejar cita-cita.

:)

Pijisketch said...

perhhh. tahniah abam ayeem ^^

Nour Eyza said...

hey adik junior.. selamat dtg ke UiTM Shah Alam. hahaha. tahniah ye dpt masuk uitm. jmpa kat sana nnt. klu terlanggar2 naik bas ke manalah tahu. bolehlah knl2.. =)

tempat tggl leh je mohon masa daftar. klu dkt xpyh la mohon.. dok mana sbnrnya?

Ayeem Jemain said...

fiqah hehe junior plak?

esul haha biso tu bisa ko?

robot hoho thanks bro

piji thanks!

eyza bas? ayeem ada skuter haha. hehe dok kg jawa je.

dyanne said...

waa see u at uitm nanti~ hohoh

Nour Eyza said...

owhh.. ade skuter ye.. senanglah.. =) xpe mybe leh terjumpa.. *padahal fac kita jauh tau* hehehehe

Ayeem Jemain said...

dyanne hehe see you thereee

eyza hehe ade jodoh jumpe punyee

Walnut Shoppe said...

eh2 nak dekat same..tp xserupe..
saye baru hbeh dip.sc komp @ uitm perak..jr.abg ayeem~

ade jdoh jumpela kite:)

4miN93~~ said...

wow..kita satu fakulti,satu UITM, lain cawangan ..hahaha
tpi sye diploma :pp

4miN93~~ said...

wow..kita satu fakulti,satu UITM, lain cawangan ..hahaha
tpi sye diploma :pp

Ninie said...

wwuuuu ramainye teruja ayeem msk uitm shah alam. tp i msk fskm, nape xde sape pun teruja? ini tidak adil! haha kidding! btw selamat menjadi student semula :D

trulyme said...

congrate2 ayeem ayam..even 2 late 2 wish...sains comp dat my course la tp sy bkn kat s.alm dpt kat dungun tp xpe da nak hbs pom...welcome2 erk...

Che Deen™ said...

tahniah ayam..haha.. eh! ayeem, sebab dapat masuk ke uitm.. untung duk uitm, semua benda murah, duit boleh save banyak wo..haha

Tim Cik KupuKupu Ungu said...

ayam pun boleh masuk uitm ehh? hehehe.. congrates ayeem :D